szerda, március 04, 2009

Tejszínes-rákos-gombás penne


Ezt az ételt mi találtuk ki, vagyis pontosabban szeretnénk azt hinni, hogy mi találtuk ki. Ezek voltak itthon, és ez lett belőle. Nekünk nagyon ízlett, azóta is csináltam már párszor, mert egyszerű, és viszonylag olcsó, kivéve talán a rák, gyorsan elkészíthető, és nagyon laktató. Szerintünk érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:
- 25 dkg mirelit, pucolt rák
- 1 üveg sós lében eltett gomba
- 2 dl főzőtejszín
- kevés olívaolaj
- só
- bors
- penne

Elkészítés:
1. A rákokat kicsit felolvasztjuk, és megszabadítjuk a farkuktól. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, és kicsit megpároljuk, majd megpirítjuk a rákot. Kiszedjük egy tányérra.

2. Újra olajat hevítünk és a lecsepegtetett gombát is megpirítjuk. Visszatesszük a rákot a serpenyőbe, ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, meg körülbelül 5 perc alatt összefőzzük.

3. Ez idő alatt megfőzzük a tésztát.

4. Ha összefőtt a rák a gombával és a tejszínnel, összekeverjük a leszűrt tésztával, és fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: