szerda, március 04, 2009

Marcipános szaloncukor



Tudom, hogy már rég nincs karácsony, a télnek is mindjárt vége (remélem), de karácsonyra készítettem félig házi szaloncukrot, és a képeket csak most találtam meg. Szóval rendesen megkésve, amiért bocsi, de íme az én szaloncukrom. Annyit csak hozzá, hogy itt Klagenfurtban nem lehetett kapni semmilyen ízesítésűt, és éppen ebben az időben találtam rá
Dolce Vita oldalán egy nagyon jó kis receptre, amit egyszerűsítettem, és elkészítettem. Csomagolást kihagytam, mert nem volt értelme ezzel bajlódni, olyan gyorsan elfogyott.

Hozzávalók:
- 50 dkg kész marcipánmassza
- 1 narancs reszelt héja, és kifacsart leve
- 1 kk. fahéj
- 1 tábla csokoládé (min. 60%-os)
- 5 dkg vaj

Elkészítés:
1. A marcipánmasszát jó alaposan átgyúrjuk, belekeverjük a narancs reszelt héját, és levét, illetve a fahéjat, és alaposan összegyúrjuk.

2. A kész masszából egyenlő nagyságú darabokat formázunk (kb akkorákat, amekkorák a bolti szaloncukrok), és rövid időre hűtőbe tesszük.

3. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládék a vajjal, majd mikor teljesen felolvadt, és picit visszahűlt, beleforgatjuk a marcipándarabokat, és rácsra téve lecsepegtetjük, és hegyjuk, hogy kicsit megdermedjen a csokimáz.

4. Rövid időre hűtőbe tesszük, majd ezek után én tálkába tettem, és elfogyasztottuk, nagyon gyorsan.


Nincsenek megjegyzések: