hétfő, február 02, 2009

Rakott krumpli


Ehhez nem fűznék hozzá semmit. Ilyet mindenki evett már, de azért gondoltam megosztom mindenkivel, hogy az enyém hogy sikerült. Gyerekkoromban rengetegszer ettünk ilyet, és de finom volt az is...
Csak annyit esetleg, hogy nekem sikerült olyan krumplit vennem ami kifejezetten pürének való, csak hát jó vásárlóhoz híven, persze nem olvasok én sem. De ettől nem lett rosszabb, sőt. Nagyon jól magába szívta a kolbászos, tejfölös szaftot, amitől csak finomabb lett.

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 6-7 tojás
- 30 dkg szeletelt füstölt kolbász ( a legjobb bele a házi)
- 4 dl tejföl
- só
- bors

Elkészítés:
1. A krumplit héjában megfőzzük, majd pihenni, és hűlni hagyjuk. közben a tojásokat keményre főzzük.

2. Ha a krumpli kicsit meghűlt, felkarikázzuk. A tojásokat megpucoljuk, azt is felkarikázzuk.

3. Egy nagyobb méretű tepsit, vagy hőálló tálat veszünk elő, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Krumpli, tojás, kolbász, krumpli, tojás, kolbász, végül krumpli. Az egészet bevonjuk tejföllel, alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb. 200 fokon először pároljuk, majd leszedjük a fóliát, és rövid ideig így sütjük.

4. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Próbáld ki úgy a rakott krumplit?hogy nem főzöd meg a krumplit.Fantasztikus!!!Hideg sütőbe kell tenni az összerakott cuccot!Egy szakács fenoméntól tanultam.