hétfő, február 02, 2009
Tárkonyos csirkeragu leves
Először is, számon-bánom vétkemet, hogy eddig nem írtam, pedig a legutolsó bejegyzés óta készítettem 1-2 finom falatot, csak éppen elfelejtettem lefényképezni, kép nélkül pedig szerintem nem ér az egész semmit.
De most végre főztem is, ráadásul nagyon finomat, ezt az Uram mondta, és a fényképező gépet sem hagytam pihenni.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 3-4 db sárgarépa
- 1 db kisebb karalábé
- 15 dkg zöldborsó (mirelit is lehet)
- tárkony
- 2 dl tejszín
- 1 ek liszt
- só
- bors
Elkészítés:
1. A csirkemellet megmossuk, és kicsire felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a karalábét kisebb darabokra vágjuk.
2. A csirkemellet egy 3 literes vízzel teli fazékba tesszük és elkezdjük főzni. Sóval kicsit megszórjuk. Első habzásig főzzük, a habot leszedjük, és a levesbe tesszük a répát, a karalábét, és a borsót. Sózzuk, borsozzuk, és jó adag tárkonyt szórunk bele. Mérsékelt lángon főzzük, addig amíg a hús és a zöldségek megfőnek.
3. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, és mikor már megfőtt minden hozzávaló, óvatosan, folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe. Ezután még főzzük, és forraljuk kb. 10-15 percig. Megkóstoljuk, és ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése