hétfő, december 15, 2008

Tejszínes hús

Ezt az ételt a Nagynéném készítette el nekünk jó néhányszor. Persze még mindig csinálja, csak már nem nekem...:( Tőle lestem el az alapjait ennek az ételnek. Egészen pontosan nem emlékszem ,hogy Ő hogyan is készíti, de valahogy így:

Hozzávalók:
- 1 pár csirkemell, vagy 1 fél pulykamell
- 2 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 4 dl tejszín
- 30 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
1. A csirkemellet megtisztítjuk, vékony, de szép nagy szeletekre vágjuk és fokhagymás tejbe áztatjuk körülbelül 4 órára.

2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

3. A húst kivesszük a tejből, egy tepsibe, vagy jénai tálba tesszük a felét, kicsit megsózzuk, ráöntjük a tejszín felével, és megszórjuk a sajt felével. A maradék hússal folytatjuk, majd tejszín, és újra sajt. Alufóliával letakarjuk, a sütőbe tesszük, és 45 percet pároljuk.

4. A tepsit kivesszük, leszedjük a fóliát, kis sajtot reszelünk még rá, ha kell, és 10-15 percre visszatesszük sülni. Akkor jó, ha a sajt kellőképpen megolvadt, és megpirult. Szeleteljük és tálaljuk.

Tálalás: Teljesen egyszerű krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzés: Először szét fog esni, amit kiszedünk, de másnapra már szépen összeáll.



Nincsenek megjegyzések: