Ez az étel nem jöhetett volna létre Apósom, és Anyósom nélkül. Mert hogy Apósom lőtte és Anyósom pakolta be, mikor jöttek ki októberben. Köszönjük Nekik!
Sosem készítettem vadhúst. De egyszer ezt is el kell kezdeni. Utána olvastam, hogy miképp lehet elkészíteni sütve a vadmalacot. Elég sok receptet találtam, de igazából teljesen egyik sem tetszett. Ezért megint variáltam. Volt kb. 1-1,5 kg-nyi darabolt vegyes hús. Volt benne minden, szín hús is, meg csontos, velős is. Ennyire értek a húsokhoz, még a nevüket sem tudom. Schade.
Szóval, volt ennyi húsom, ezt kiolvasztottam, és elkezdtem "alkotni". Íme a recept, majd a végeredmény:
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg vadmalac hús (vegyes)
- vad fűszerkeverék
- 20 dkg aszalt, magozott szilva
- 1,5 fej fokhagyma pucolva
- só
- 3 dl tej
- olíva olaj
- 1 dl vörösbor
- 4 db nagyobb alma
- ementáli sajt
Elkészítés:
1. A húst előkészítjük. Beáztatjuk a tejbe körülbelül 2 órára. A fokhagymát megpucoljuk. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
2. A beáztatás után a húst lemossuk, leszárítjuk, megsózzuk, és alaposan befűszerezzük. Beletesszük egy nagyobb tepsibe, rátesszük az aszalt szilvát, közé dugdossuk a fokhagymát, meglocsoljuk kb. 1 dl olíva olajjal, és az 1 dl borral. Lefedjük fóliával, és berakjuk az előmelegített sütőbe.
3. Amíg a hús párolódik, az almákat megmossuk, a magházát óvatosan kivesszük, úgy hogy alma húsa egyben maradjon. A lukak aljára teszünk egy szem aszalt szilvát, hogy az alma tartalma ne tudjon kifolyni. Ezután a lukat megtöltjük ementáli sajttal. Annyit tegyünk bele, amennyi csak belefér, aztán zárjuk le megint szilvával.
4. A húsnak kb 1-1,5 órát kell párolódnia, közben időnként meg kell locsolgatni a saját levével. Mielőtt teljesen megpárolódna, kivesszük, a húsok közé a tepsibe rakjuk az almákat, ezekkel együtt pároljuk még kb 20 percet. Amikor az alma is puha, levesszük a fóliát, meglocsoljuk a pecsenyelével, és fólia nélkül még kb 10 percig sütjük. Nem kell neki több idő, mert az alma teljesen szétesik, és a hús megég.
5. Köretnek az almát szedjük mellé, és friss fehér, vagy félbarna kenyérrel tálaljuk!
Megjegyzés: Nagyon-nagyon finom lett, 2 nap alatt az egészet megettük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése